Osobni trener

IVAN JUG 

 

 

Nakon završetka fakulteta, počeo sam se baviti trenerskim poslom i to kao jedan od rijetkih u to vrijeme, specijalist za kondicijsku pripremu sportaša. Istovremeno sam radio kao fitness i body building trener u Body building klubu „Zagreb“.

 

Tim poslom bavim se i danas. Zajedno sa Prof. dr. D. Metikošom koautor sam prvog plana i programa za osposobljavanje trenera body buildinga i fitnessa pri Kineziološkom fakultetu. Na provedbi istog predavao sam šest godina kao vanjski suradnik – predavač fakulteta, kao jedina stručno osposobljena osoba u to vrijeme u Hrvatskoj. Slijedom toga odgojio sam prvih nekoliko generacija stručno osposobljenih trenera u tom poslu.

 

Kao kondicijski trener u tih 33 godine radio sam u brojnim klubovima kao i sa pojedincima.
Počeo sam davne 1985.godine u Rukometnom klubu „Zagreb“, nastavio u Košarkaškom klubu „Zagreb“, da bi slijedećih 10 godina proveo u Košarkaškom klubu „Benston“. Nakon toga prelazim u Košarkaški klub „Hiron – Botinec“ današnja „Cedevita“. Također, cijelo to vrijeme radim i pojedinačno s našim vrhunskim sportašima iz pojedinačnih sportova.

 

Od 1988. predsjednik sam Body building kluba „Zagreb“, a 1990. postao sam i prvi predsjednik Body building saveza Hrvatske i obnašao tu dužnost do 2000. godine uz jednu stanku 1993. godine, zbog angažmana u Domovinskom ratu.

 

 

OSOBNI FITNESS TRENER

 

S ponosom predstavljamo originalan trening sustav created by Ivan Jug prof. osobni fitness trener

– za Vas koji želite vrhunske rezultate i maksimalno iskorišteno vrijeme

– izrada individualnog programa treninga prema Vašim potrebama

– izrada programa prehrane i odabir adekvatnih dodataka prehrani – programi za mršavljenje i stjecanje optimalne kondicije

– programi kvalitetne mišićne mase i definicije

– zabavan i raznolik trening, nakon kojeg ćete se osjećati odlično

– za Vas s malo slobodnog vremena: mogućnost vježbanja i izvan radnog vremena, i vježbanje u manjim grupama

– ne oklijevajte, kontaktirajte nas i dopustite da za Vas odaberemo najbolje rješenje

– dogovorite u vašem poduzeću da za vas dogovore termine koje će platiti za vas ili ćete ih platiti sami po popularnim cijenama

– garantiramo strelovit napredak i osmijeh na licu!

Odlučili ste konačno nešto konkretno napraviti za sebe i od sebe! Konačno ste se odlučili riješiti se ne estetskih naslaga oko struka i dotjerati kondiciju! Naravno, prvo vam na pamet pada teretana. Da, ali… Možda se ubrajate u grupu onih koji su već probali, ali mjeseci boravka u teretani nisu dali očekivane rezultate. U čemu je problem? Nažalost, često se treneri u teretanama ne „pretrgnu“ previše kako bi vas uputili u sve tajne treninga. Ali, možda su treneri sasvim korektno odradili svoj dio posla, ali vama se jednostavno „ne da“! Snaga volje je veliki problem u mnogih vježbača i oni se jednostavno vrte u krug. Postoje vrlo kvalitetni i učinkoviti grupni programi, ali što ako spadate u individualce koji vole vježbati sami?

Kao sasvim logično rješenje nameće se angažiranje osobnog fitness trenera. Danas to više ne bi smio biti nikakav tabu, luksuz ili nešto slično. Jednostavno trebate donijeti racionalnu odluku, da u relativno kratko vrijeme uz pomoć eksperta dođete do željenih rezultata.

Zadatak osobnog trenera je da nakon uvida u vaše početno stanje izradi program treninga, prehrane i da vas prati tijekom cijelog trenažnog procesa. On je tu da vas motivira i da iz vas „izvuče“ maksimum. Naravno, to ne znači da ćete „četveronoške“ izlaziti iz dvorane nakon treninga. Iskusan trener znat će dozirati trening, primjerice ako ste tog dana umorni od posla, trening će biti relaksirajućeg intenziteta i sl.

U svakom slučaju, klijent bi se trebao iz dana u dan osjećati sve bolje i poletnije! Tu se nameće logično pitanje kako odabrati kvalitetnog osobnog trenera. U fitness centrima rade kvalificirani treneri, ali i oni „samozvani“. Nažalost, ponekad ni diploma nije garancija kvalitete. Dakle, oprez! Predlažem da se dobro raspitate, obiđete nekoliko fitness centara i temeljito „prosurfate“ internetom. Uvjereni smo da će vas naša trening filozofija i vizija potaknuti da navratite do nas i uvjerite se u učinkovitost naših programa. Radujemo se vašem dolasku!